Sposób przygotowania

Paluszki surimi pokroić w plasterki ok. 1 cm, posiekać szczypiorek. Paprykę, zioła prowansalskie i 1/2 łyżeczki soli wymieszać z 2 łyżkami wody. Dodać do paluszków i dobrze wymieszać. Kukurydzę, groszek i marchewkę bardzo dokładnie osączyć (ważne). Rzodkiewki pokroić w cieniutkie półplasterki. Mąkę, wodę, 1/2 łyżeczki soli i jajko zmiksować na gładkie ciasto. Dodać sodę i dobrze wymieszać. Wsypać wszystkie składniki i wymieszać tak, by ciasto dokładnie oblepiło dodatki. Na rozgrzany olej nakładać łyżką stołową małe placuszki. Smażyć na złoty kolor, przewracać delikatnie łopatką na drugą stronę i też smażyć na złoto. Racuszki są chrupiące i smaczne.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie mogę się przekonać do paluszków...
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychotka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Surimi lubie, placuszki tez z nimi robilam. Twoje wygladaja pieknie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    mniam, mniam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !