Sposób przygotowania

Grzybki mun moczymy w gorącej wodzie ok 10 min ,potem gotujemy 5 min .Odcedzamy i kroimy w paseczki . Na woku rozgrzewamy łyżeczke oliwy dajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną cebule i pokrojone grzyby ,smażymy .Doprawiamy sosem sojowym .Ryż brązowy w osolonej wodzie gotujemy odcedzamy .Wykładamy na talerz dodajemy grzyby . Zielonego ogórka obieramy i kroimy w słupki dodajemy do dania . Posypujemy posiekana dymką ,doprawiamy sosem sojowym lub solimy .

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Można doprawic sosem chilli słodko-kwaśnym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !