Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż brązowy z grzybkami mun i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzybki mun 1/2 szkl
pieczareki całe 4 szt
cebula biała 1/2 szt
dymki ze szczypiorkiem
ogórek zielony 1 szt
oliwa
czosnek 1/2 ząbek
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż brązowy z grzybkami mun i pieczarkami

Grzybki mun moczymy w gorącej wodzie ok 10 min ,potem gotujemy 5 min .Odcedzamy i kroimy w paseczki . Na woku rozgrzewamy łyżeczke oliwy dajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną cebule i pokrojone grzyby ,smażymy .Doprawiamy sosem sojowym .Ryż brązowy w osolonej wodzie gotujemy odcedzamy .Wykładamy na talerz dodajemy grzyby . Zielonego ogórka obieramy i kroimy w słupki dodajemy do dania . Posypujemy posiekana dymką ,doprawiamy sosem sojowym lub solimy .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 01.10.2011 06:48
Można doprawic sosem chilli słodko-kwaśnym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak