Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA Z POŁUDNIA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 800 gram
kabaczek 800 gram
bakłażan 700 gram
cebula 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 gram
oliwa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA Z POŁUDNIA

Obrać i pokroić na plastry kabaczki oraz bakłażany.
Całość wrzucić do gotującej się, osolonej wody i gotować przez 5 minut.
Wyjąć osuszyć na ściereczce. Pomidory pokroić w grube plastry, cebulę pokroić w cienkie paski i przesmażyć na złoty kolor na małej ilości oleju. Cebulą wyłożyć dno naczynia do zapiekania. Przykryć ją warstwą bakłażanów, pomidorów i na koniec kabaczków.
Każdą z warstw posypać pieprzem, solą i startym serem, skropić olejem.
Na wierzch położyć warstwę pomidorów i całość posypać bułką tartą.
Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 02.11.2012 10:36
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak