Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik serowy z brzoskwiniami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 puszka
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
serek homogenizowany 1/2 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cukier puder 2-3 łyżki
delicje 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik serowy z brzoskwiniami.

Dno tortownicy wyłożyć delicjami. Żelatynę rozpuścić w małej ilości ciepłej wody. Serek homogenizowany utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wlać przestudzoną żelatynę, wymieszać, wyłożyć na delicje w tortownicy. Odłożyć do lodówki do zastygnięcia. Brzoskwinie wyjąć z syropu, pokroić na kawałki, zmiksować. Włożyć do rondla, wlać 1/2 szkl syropu, zagotować. Do gorącego dżemu wsypać galaretkę, wymieszać, ostudzić. Krzepnący dżem wyłożyć na ser, ozdobić pozostałymi delicjami, włożyć do lodówki, wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.05.2013 09:52
fantastyczny przepis
Motorek 15.07.2012 11:02
smaczne
Iwusia 25.04.2012 23:22
apetyczny tort
jasiek 01.10.2011 00:00
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak