Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe paszteciki z mięsnym nadzieniem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło 20 dag
jajko 2 szt
ser żółty 10 dag
mięso wieprzowe gotowane 30 dag
wątróbki z drobiu gotowane 10 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tymianek 1 (suszony)
twaróg 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe paszteciki z mięsnym nadzieniem.

Mąkę przesiać, wymieszać z solą, dodać masło i posiekać nożem. Następnie wbić 1 jajko, przeciśnięty przez praskę ser twarogowy, utarty na tarce o małych oczkach ser żółty i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 15 minut. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę, ugotowane wątróbki i podsmażyć. Zdjąć z ognia, ostudzić i razem z mięsem przemielić 2 razy w maszynce. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, tymiankiem, wbić jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraty8x8 cm. Na każdy kawałek ciasta nałożyć farsz, złożyć w trójkąt, zlepić brzegi. Piec w temp 190 stopni około 20 minut. Podawać do czystych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.09.2012 18:33
Lubię paszteciki z mięsnym nadzieniem, ale serowych jeszcze nie jadłam.
jasiek 01.10.2011 00:00
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak