Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki jabłkowo-bananowe.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
jogurt 1/2 szkl
mąka pszenna 7 łyżek
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 2 szt
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
banan 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jabłkowo-bananowe.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Banany obrać, odciąć końce i rozgnieść widelcem. Do miski przesiać mąkę, wymieszać z sodą oczyszczoną i mąką ziemniaczaną. Następnie wbić jajka, wlać jogurt, wsypać cukier, cukier waniliowy, banany i jabłka, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz, smażyć na rumiano z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.04.2013 20:56
Pyszności. Też takie robię :)
olkaaa 01.04.2013 21:17
zapowiada się smakowicie
romanrafal
romanrafal 23.02.2013 16:55
pyszne
mirosława4 05.03.2012 21:00
pyszności
Maniek2 01.03.2012 21:23
muszą być pyszne
Iwona51
Iwona51 16.11.2011 10:33
super
Wanda6 30.09.2011 23:19
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak