Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki, posiekany czosnek i chwilę podsmażyć. Fasolkę osączyć z zalewy, dodać posiekany ogórek, połączyć z pieczarkami, wbić jajko, zmiksować. Do masy wsypać 5 dag bułki tartej, posiekaną bazylię, utarty żółty ser i szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać. Formować okrągłe kuleczki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    spróbuję , ale z połowy porcji, brzmi obiecująco :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo ciekawy przepisik, warty wypróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jestem ciekawa jak smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !