Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kulki z czerwonej fasoli.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 2 puszki
cebula 2 szt
jajko 1 szt
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
pieczarki 10 dag
ogórek kiszony 1 szt
szczypiorek usiekany 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
bazylia 1 łyżeczka
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kulki z czerwonej fasoli.

Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki, posiekany czosnek i chwilę podsmażyć. Fasolkę osączyć z zalewy, dodać posiekany ogórek, połączyć z pieczarkami, wbić jajko, zmiksować. Do masy wsypać 5 dag bułki tartej, posiekaną bazylię, utarty żółty ser i szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać. Formować okrągłe kuleczki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.04.2013 07:43
jestem ciekawa jak smakują
Iwusia 13.02.2012 00:10
bardzo ciekawy przepisik, warty wypróbowania
Iwona51
Iwona51 01.01.2012 13:41
extra
sylwia / sytofala 30.09.2011 22:53
spróbuję , ale z połowy porcji, brzmi obiecująco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak