Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ CZOSNKOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dag
czosnek 3 ząbki
oliwa
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ CZOSNKOWA

Mięso nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem. Odstawiamy mięso na noc do lodówki. Następnie pieczmy w temp. 200 stopni około 1,5 godziny z termoobiegiem. Po 1 godzinie pieczenia polewamy mięso szklanką wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.09.2012 10:22
pyszne mięsko
barbara11561 16.01.2012 22:30
też takie lubię
ben-ka 30.10.2011 20:27
bardzo lubię takie mięsko:)
BernadettaP 10.10.2011 14:12
ostatnio mam fazę na wszystko co czosnkowe i z chęcią bym spróbowała tę łopatkę :-)
sylwia / sytofala 30.09.2011 22:50
lubię swojskie smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak