Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z rumowym kremem i galaretką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 szkl
mleko 150 ml
sok pomarańczowy 1/2 szkl
rum 3 łyżki
cukier wanilinowy 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 3 łyżki
galaretka owocowa 1 szt
maliny świeże 1 szkl
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z rumowym kremem i galaretką.

Galaretkę rozpuścić w 1/2 l gorącej wody i odłożyć do wystygnięcia. Mleko wymieszane z sokiem pomarańczowym zagotować. Żółtka z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i rumem utrzeć, dodać do gorącego mleka z sokiem i podgrzewać aż masa zgęstnieje, ciągle mieszając. Żelatynę rozmieszać z 2 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje dodać do gorącego kremu, wymieszać i ciągle ucierając, ostudzić. Śmietanę ubić, połączyć z chłodnym kremem, wymieszać i wyłożyć na blat ciasta. Na kremie ułożyć maliny i zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.03.2013 18:04
Musi być pyszny.
Motorek 16.01.2012 11:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak