Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z suszonymi owocami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe z szynki 1 kg
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
angielskie ziele 8 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietanka 2 łyżki
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka
owoce 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z suszonymi owocami.

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w plastry, cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Suszone owoce zalać 2 szklankami wody i pozostawić na 1 godzinę. Następnie osączyć z zalewy, pokroić. Na każdy płat mięsa położyć łyżkę owoców i zwijać roladki. Każdą spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć roladki ze wszystkich stron. Następnie przełożyć do rondla, podlać wodą w której moczyły się owoce, dodać angielskie ziele, liść laurowy, kostkę bulionową, podsmażoną na tłuszczu posiekaną cebulę i dusić pod przykryciem około 1 godziny. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody. Z wywaru wyjąć roladki usunąć wykałaczki. Do wywaru z mięsa wlać śmietanę z mąką i zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.08.2013 13:37
Fajne połączenie.
mirosława4 28.07.2013 10:10
ciekawe z suszonymi owocami jeszcze nie robiłam,muszę wypróbować :)
Motorek 19.12.2011 11:29
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak