Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowy z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2szt
cukier 60g
cukier wanilinowy 1torebka
sól szczypta
mąka 60g
proszek do pieczenia pól łyżeczki
orzechy laskowe 125g
masło do formy
jabłka 500g
marmolada pomarańczowa 3łyżki
likier pomarańczowy 1łyżka
cukier puder do oprószenia
połówki orzechów laskowych 20szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy z jabłkami

Dno formy wysmarować tłuszczem, nagrzać piekarnik do 200st. Przygotować masę biszkoptową, dodać pół łyżki wody, wymieszać zmielone orzechy z mąką i proszkiem. Wlać masę do formy. Poćwiartować i ponacinać jabłka ułożyć na masie. Powkładać w wolne miejsca orzechy, piec ciasto 10min. Przetrzeć konfiturę przez sitko zmieszać z likierem, podgrzać i pokryć ciasto. Opruszyć pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak