Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną i pęczak gotujemy osobno na sypko.Fasolę zalewamy wrzątkiem i moczymy ją przez 2 godziny następnie i gotujemy w świeżej wodzie.Cebule siekamy czosnek miażdżymy a resztę warzyw ścieramy na tarce o grubych oczkach i dusimy razem na oleju.Pod koniec duszenia dodajemy rozkruszone drożdże i podgrzewamy aż się rozpuszczą następnie studzimy.Fasolę i kaszę mielimy w maszynce do mięsa dodajemy warzywa płatki owsiane jajka posiekaną natkę i przyprawiamy do smaku a następnie wyrabiamy masę i wykładamy ją do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą foremek.Pieczemy godzinę.Podajemy na zimno z pieczywem jako przekąskę .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !