Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z fasoli i kaszy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 2 szklanki
kasza gryczana 1/2 szklanki
pęczak 1/2 szklanki
płatki owsiane 1 szklanka
cebula 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler
czosnek 4 ząbki
jajko 4 szt
olej 1/2 szklanki
drożdże 5 dkg
Majeranek suszony Prymat
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z fasoli i kaszy

Kaszę gryczaną i pęczak gotujemy osobno na sypko.Fasolę zalewamy wrzątkiem i moczymy ją przez 2 godziny następnie i gotujemy w świeżej wodzie.Cebule siekamy czosnek miażdżymy a resztę warzyw ścieramy na tarce o grubych oczkach i dusimy razem na oleju.Pod koniec duszenia dodajemy rozkruszone drożdże i podgrzewamy aż się rozpuszczą następnie studzimy.Fasolę i kaszę mielimy w maszynce do mięsa dodajemy warzywa płatki owsiane jajka posiekaną natkę i przyprawiamy do smaku a następnie wyrabiamy masę i wykładamy ją do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą foremek.Pieczemy godzinę.Podajemy na zimno z pieczywem jako przekąskę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.10.2011 00:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak