Sposób przygotowania

Boczek i wątróbkę umyć, włożyć do garnka, wlać wodę, dodać odrobinę soli, liść laurowy i gotować około 15 minut. Bułkę kajzerkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić na kawałki. Wątróbkę wraz z boczkiem wyjąć z wody, ostudzić i razem z odciśnięta bułką i cebulą przemielić 3 razy w maszynce do mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dokładnie wymieszać. Jajka przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka, białka napełnić pasztetem. Majonez wymieszać z jogurtem i tartym chrzanem, wylać na półmisek. Na majonezie ułożyć faszerowane jajka, posypać natką pietruszki i startymi na tarce żółtkami. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne jajeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smaczne jajka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !