Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pasztetem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

watróbki z drobiu 10 dag
bułka czerstwa 1/2 szt
boczek wędzony 10 dag
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
chrzan tarty 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 szt
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pasztetem.

Boczek i wątróbkę umyć, włożyć do garnka, wlać wodę, dodać odrobinę soli, liść laurowy i gotować około 15 minut. Bułkę kajzerkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić na kawałki. Wątróbkę wraz z boczkiem wyjąć z wody, ostudzić i razem z odciśnięta bułką i cebulą przemielić 3 razy w maszynce do mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dokładnie wymieszać. Jajka przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka, białka napełnić pasztetem. Majonez wymieszać z jogurtem i tartym chrzanem, wylać na półmisek. Na majonezie ułożyć faszerowane jajka, posypać natką pietruszki i startymi na tarce żółtkami. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 09.02.2014 19:56
smaczne jajka
IlonaAlbertos 27.01.2014 22:56
Przepis wart wypróbowania.
romanrafal
romanrafal 16.01.2014 16:42
smaczne jajeczka
Grażyna13 12.01.2014 19:08
To by mi smakowało :)
olkaaa 10.12.2012 09:35
ciekawy pomysł
Margo1 03.10.2011 20:32
fajne
Dorota59 30.09.2011 22:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak