Sposób przygotowania

Bułkę pokroić na plasterki i namoczyć w mleku. Jajka rozbełtać na talerzu widelcem. Jeśli grzanki maja być na słono, to jajka należy lekko posolić. Jeśli mają być na słodko, to do jajek trzeba wsypać trochę cukru pudru lub cukru waniliowego. Bułkę wyjmować z mleka lekko odciskając, obtaczać w jajku i smażyć na rumiano na mocno rozgrzanym maśle. Podawać z twarożkiem lub dżemem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Obawiam się tylko, że można zjeść tego kilka bagitek.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    takie grzanki to można często jeść
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wyszukany przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kacha54321

    podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię ale nie na słodko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    dobre na sniadanko:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne grzanki
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne grzanki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !