Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet sojowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 4 szt
jajko 3 szt
seler 2 szt
pietruszka 2 szt
oliwa
przyprawy ziołowe
sól
pieprz
soja 2 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet sojowy

Umyte pieczarki kroimy i podsmażamy na czterech łyżkach oliwy,dodajemy posiekane cebule i razem podduszamy.Pietruszkę oraz seler myjemy obieramy i gotujemy.Pieczarki warzywa i soję mielimy w maszynce do mięsa dodajemy żółtka i przyprawiamy do smaku mieszamy,na końcu łączymy z ubitą z białek pianą.Wkładamy do wysmarowanej tłuszczem formy i pieczemy 40 min .Podajemy na gorąco z surówką albo na zimno z sosem chrzanowym lub tatarskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 13.03.2015 16:49
niezły na odmianę od zwykłego
marcia7 13.03.2015 14:02
pyszny pasztecik
Krystyna32 01.10.2011 00:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak