Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej z papryką.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
papryka 1 szt
kukurydza marynowana 1 szkl
ogórki kiszone 3 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
jabłko 1 szkl
sok z cytryny 1 łyżeczka
pomidorki koktajlowe 10 szt
majonez 1/3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej z papryką.

Kapustę pekińską poszatkować, włożyć do salaterki. Kapustę czerwoną bardzo drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć, dodać do kapusty pekińskiej. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, pomidory przekroić na połówki, cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki dodać do kapusty, wlać majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać do ziemniaków i mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 14.11.2013 08:45
smakowicie wygląda
olkaaa 27.07.2013 09:48
muszę zrobić
Ewelina38 23.01.2013 13:01
lubię tego typu surówki... takie kolorowe i bardzo smaczne
IlonaAlbertos 04.01.2013 16:16
Fajne połączenie składników. Smaczna i bardzo kolorowa sałatka. Na pewno idealnie sprawdzi się do obiadu.
Iwusia 10.02.2012 02:22
przepyszna
Iwona51
Iwona51 16.11.2011 10:34
smaczna
Margo1 03.10.2011 20:33
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak