Sposób przygotowania

Cukinię umyć, pokroić w plastry ok. 0,5 cm (nie obierać), pokropić olejem plasterki i posypać czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. Dokładnie wymieszać, aby wszystkie plastry równo były posypane. Odstawić do lodówki. Paprykę opłukać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę ok. 2,5 cm. Skropić olejem i oprószyć curry, wymieszać i wstawić do lodówki. Cebule czerwone obrać, pokroić w plastry. Kiełbasę także kroimy na ok. 1 cm plastry. Nadziewać na patyczki do szaszłyków kiełbasę, cukinię, kiełbasę, cebulę, kiełbasę, żółtą paprykę itd. Pokropić szaszłyki delikatnie olejem i obficie posypać przyprawą do szaszłyków ze wszystkich stron. Grillować z dwóch stron.Otrzymamy 6 sztuk.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja chcę do Ciebie na grilla!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    chyba zaraz rozpale mojego grilla, to zdjecie narobiło mi takiego apetytu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    az mi smaka narobiłaś
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    ale ładnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    śliczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Przez Ciebie zacznę marzyć o takich szaszłykach :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacyjne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    bardzo fajny pomysł na szaszłyka
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    Smakowicie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !