Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić na cienkie talarki. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć plasterki ziemniaków i marchwi. Smetanę wymieszać z mlekiem, papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej i utartym żółtym serem. Tak przygotowanym sosem zalać ziemniaki. Wstawić do piekarnika. Zapiekać około 1 godziny w temp 180 stopni. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszne na obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna potrawka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !