Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik z bitą śmietaną i owocami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
mąka 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
kremówka 300 ml
margaryna 3 łyzki
owoce
wiórki kokosowe
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: torcik z bitą śmietaną i owocami

Żółtka rozdzialemy z białkami. Następnie białka ubijamy z cukrem na sztywną piane. Do ubitych białek dodajemy po troche na przemian żółtka i mąkę i roztopioną margarynę Kasię, ciągle ubiajając. Dodajemy proszek do pieczenia. Taka mase przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. Jak biszkopt ostygnie przekrawam go na trzy części. Kremówke ubijamy na sztywno i smarujemy taka bitą śmietaną każdą warstwe. Na samej górze robimy dodatkowo dekorecję i smarujemy dookoła torcik. Orzechły włoskie kruszymy i rozbijamy młotkiem, mieszamy z wiórkami kokosowymi i obtaczamy taka mieszanką nasz torcik. Na samej górze dekorujemy kawałkami owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 22.10.2011 19:09
ładnie wygląda
aginaa 03.10.2011 16:09
polecam
aginaa 01.10.2011 10:05
polecam ;)
Monika111 30.09.2011 20:34
pycha! :)
Ewa6274879 30.09.2011 20:27
Wygląda smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak