Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIELĘCINA WIOSENNA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1,5 kilograma
marchew 700 gram
zielony groszek 1 kilogram
cebula 4 sztuki
masło 80 gram
ziemniaki młode 12 sztuk
sól - do smaku
pieprz - do smaku
cukier - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: CIELĘCINA WIOSENNA

Cielęcinę pokroić i zrumienić na małej ilości tłuszczu. Groszek zagotować w osolonej wodzie. Po 10 minutach odcedzić. Gdy mięso się zrumieni dodać pokrojoną marchewkę, cebulę, sól, pieprz, pól szklanki wody. Przykryć i gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Następnie groszek z odrobiną cukru i gotować dalej 40 minut.
Na sam koniec położyć na wierzchu ziemniaki i dalej gotować przez 20 minut.
Podawać gdy wszystko będzie miękkie.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 17.10.2011 11:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak