Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRÓLIK Z PIECZARKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 sztuka
olej 1 łyżka
masło 50 gram
pieczarki 300 gram
wino białe wytrawne 2 szklanki
śmietanka 125 gram
ryż 200 gram
szczypior - -
zielona pietruszka - -
sól - -
pieprz - -

Przepis i sposób przygotowania na: KRÓLIK Z PIECZARKAMI

Królika podzielić na kawałki, zrumienić nie oleju. Przenieść do garnka emaliowanego, dodać wino, sól i pieprz. Przykryć (nie do końca). Pieczarki bez ogonków pokrajać cienko, wypłukać w wodzie z octem, wrzucić na masło, posolić i popieprzyć. Lekko przyrumienić. Ryż ugotować. Królika wyjąć na półmisek. Do pozostałego sosu dodać śmietanę. Pogotować na małym ogniu, na koniec dorzucić pieczarki Sosem tym polać królika. Ryż podawać na sypko.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 16.10.2011 13:42
pomysłowe na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak