Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukru 30 gag
masła 25 dag
mąki 50 dag
jaja 4
mleko niepełna szk
kakao 4 łyżki
proszku do pieczenia łyżeczka
cukier puder
cukier waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa babka

Masło ucieramy dodając do niego cukier, żółtka, cukier waniliowy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, kakao, mleko i ubitą pianę z białek. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok 1h. Gotową babkę można posypac cukrem pudrem lub polac czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak