Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
czosnek
śmietana
ser żółty
Przyprawa curry orientalna Prymat
musztarda
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w curry

Kostki rybne solimy,skrapiamy cytryna,w międzyczasie kroimy cebule w piórka i dusimy na oliwie podlewając woda.Posypujemy obficie curry.Następnie wkładamy rybę w te cebule, smarujemy roztartym czosnkiem i przykrywamy dusząc t.Smarujemy rybę łyżeczka (lub więcej) musztardy i odwracamy.Na koniec dolewamy trochę śmietany i obficie posypujemy startym serem,przykrywamy i dusimy do momentu rozpuszczenia sie sera.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak