Sposób przygotowania

Masło włożyć do garnuszka, roztopić, ostudzić. Jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Ciągle ubijając wlać przestudzoną margarynę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Suszone śliwki pokroić i zamoczyć w wódce na kilkanaście godzin. Masło włożyć do miski i utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo nutellę. Gdy masa utarta wsypać odsączone z wódki śliwki i pokruszoną połowę czekolady, wymieszać. Na zimne ciasto wyłożyć masę, posypać startą pozostałą czekoladą

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczna ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychaaa !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychaaa !
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się wspaniale. Lubię takie ciacha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pyszności!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wow,to musi być super ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !