Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie z pieczarkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie w oleju 10 szt
pieczarki marynowane 1 słoik
kukurydza marynowana 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
cebula czerwona 2 szt
smietana 18% 1 szkl
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie z pieczarkami.

Filety śledziowe pokroić w dość dużą kostkę, włożyć do miski. Następnie wsypać odsączone z zalewy groszek i kukurydzę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki wyjąć z zalewy, pokroić na kawałki i wraz z cebulą dodać do miski z pokrojonymi śledziami. Wszystko zalać gęstą śmietaną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.06.2012 09:42
pycha
Margo1 06.10.2011 07:29
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak