Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, lekko zbić tłuczkiem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć filety z oby stron na złoty kolor, odłożyć w ciepłe miejsce. Do tłuszczu po smażeniu mięsa wsypać cebulę i zeszklić. Następnie dodać pomidory i dusić do miękkości. Pod koniec wsypać posiekaną bazylię, przyprawić do smaku solą pieprzem i cukrem, wymieszać, włożyć usmażone mięso i dusić przez 10 minut. Przed podaniem posypać parmezanem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pomidory z puszki też by się tu sprawdziły, taka szybsza wersja...:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !