Sposób przygotowania

Truskawki opłukać, osuszyć, pokroić w małą kosteczkę. Banana obrać pokroić w nieduże ćwierć plasterki, skropić sokiem z cytryny. Jajka, jogurt naturalny, cukier i olej wymieszać drewnianą pałką. Dodać rozdrobnione owoce i jeszcze raz wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wmieszać. Do formy do muffinek, wyłożonej papilotkami nakładać po ok. 2 czubate łyżki ciasta. Piec 25 minut w 180 stopniach (termoobieg). Można polukrować, ale moja rodzina woli takie bez dodatków. Są wilgotne i smaczne.Można je zamrażać. Wystarczy później włożyć je do gorącego piekarnika i są jak świeże.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    muffinki są takie proste do przygotowania i można zrobić tyle wersji, że przez roku (piekąc codziennie) nie powtórzymy przepisu :-)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na mufinki się piszę!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Oj muszą być pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pychotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszniutkie te mufinki,Moje łasuchy bardzo je lubią:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaaam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam muffinki. Bardzo często je robię.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !