Sposób przygotowania

Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Nektarynki umyć, usunąć pestki, pokroić na plasterki. Jabłka i nektarynki włożyć do garnka, [kilka plasterków nektarynek odłożyć do dekoracji] wlać 1,5 l wody, dodać cukier, cynamon i gotować przez 5 minut. Następnie zdjąć z ognia, wsypać cukier waniliowy i zmiksować. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Gorącą zupę wlać na talerze, ozdobić plasterkami nektarynek. Zupę można podawać na zimno lub na gorąco.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    to chyba raczej...deser ? :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    takiej zupy jeszcze nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !