Sposób przygotowania

Do miski wbić jajka, wsypać cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mąkę, wlać olej i wszystko razem miksować przez 10 minut. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30-35 minut. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na 3 części. Z mleka , proszku budyniowego i żółtka ugotować budyń, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo zimny budyń. Pod koniec ciągle ucierając dodać zimny napar z kawy. Przygotowaną masą przełożyć krążki biszkoptowe. Boki i wierzch posmarować masą, posypać tartą czekoladą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    lubię masę kawową :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fantastyczny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie torciki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !