Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, włożyć porcje żeberek i usmażyć. Przełożyć do rondla, podlać 2 szkl wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie na tłuszczu w którym smażyły się żeberka zeszklić posiekaną cebulę, dodać do mięsa. 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone na połówki suszone śliwki. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    nie jadłam,pewnie smaczne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !