Sposób przygotowania

1. Dzwonka z leszcza umyć, oskrobać, natrzeć solą,pokropić cytryna, obłożyć pokrojoną cebulą. Odłożyć na chwile.
2. Obtoczyć rybę w mące i smażyć razem z cebulą w oleju na patelce, aż bedzie złocista i miękka.
3. Zimną wodę połączyć z mąką i śmietaną. Zagotować. Dodać zgnieciony czosnek, sól, pieprz, szczyptę cukru i kilka kropel cytryny. Przed końcem gotowania dodać świeżo pokrojony koperek.
4. Polać rybę sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    przejs

    narobiłaś mi smaka na rybkę!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię w tej opcji leszcza
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    jadasz dużo ryb - może dlatego, że tak pysznie je przyrządzasz..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    smakowity
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    smakowity
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wspaniale podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczne jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pysznie podany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !