Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zemleć w maszynce. Żółtka z masłem utrzeć w misce, następnie dodać sól, pieprz, natkę pietruszki, ziemniaki i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Stolnicę posypać mąką, z masy utoczyć wałek, pokroić na kawałki dł. 5 cm. Z każdego kawałeczka formować owalne krokiety, obtaczać w płatkach migdałowych i usmażyć w głębokim tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł z migdałami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne jedzonko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !