Sposób przygotowania

Nektarynki umyć, osuszyć, wypestkować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem. Do miski wlać białka z jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo po 1 łyżce cukru. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku ciągle ubijając. Następnie wsypać mąkę z kisielem i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej brytfanny, ułożyć połówki nektarynek, skórką do dołu. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy ten biszkopcik
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy ten biszkopcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Brzmi przepysznie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    napewno pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam ciasta biszkoptowe, a Ty proponujesz fajny pomysł na jego urozmaicenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy pomysł na smaczne i w miarę szybkie ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !