Sposób przygotowania

Moczoną przez całą noc fasolę gotujemy z dodatkiem kostek rosołowych i pasty pomidorowej w niewielkiej ilości wody.
W rondelku podsmażamy pokrojony drobno boczek, pokrojoną w plasterki kiełbasę i cebulę- po usmażeniu przekładamy wszystko do fasoli.
Z masła i mąki robimy zasmażkę- zagęszczamy danie.
Mieszamy wszystko- przyprawiamy i gotujemy razem jeszcze kilka minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczne :D
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    dobra :D
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    z kostek bym zrezygnowała - i to bez szkody dla smaku - za to dodałabym jakieś zioła
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna fasolka
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    bardzo lubimy fasolkę i też robimy na ostro:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pyyyycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha!!!
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wieki nie jadłam fasolki po bretońsku!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    To tez coś w sam raz dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ulubione danie męża i synka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !