Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane kwadraciki Brie z miodem.
1/2 szklanki bułki tartej
2 łyżki oleju
1 łyżka prawdziwego miodu
pieprz,sól i szczypta cynamonu do smaku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 jajko
Ser kroimy na grubość 1 cm w kształt kwadratu, o boku około 3 cm.
Bułkę tartą wsypujemy do miseczki. Dodajemy olej, miód, natkę pietruszki i przyprawy. Dokładnie rozrabiamy widelcem. Zwracamy uwagę by miód dobrze się połączył z resztą składników.
Jajka rozmącamy. Kawałki Brie maczamy w jajku, obtaczamy w przygotowanej panierce. Układamy na blaszce wyłożonej wysmarowaną folią aluminiową i zapiekamy 10 minut w temp.175 stop. C.
Podajemy z ogórkiem korniszonem.