Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 35 dag
cebula 2 szt.
jajko 2 szt.
olej ½ szklanki
ziemniaki ugotowane 2 łyżki
pieprz
sól
Kwas cytrynowy Prymat
kostka rosołowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z jajkiem

Jajka ugotować na twardo. Cebulę obrać, wypłukać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Grzyby wypłukać, obrać, pokroić w paseczki, dodać do cebuli i razem dusić. W półtora litra wody rozpuścić kostki rosołowe, zagotować dodać ziemniaki, dodać grzyby, sól, pieprz i kwasek cytrynowy do smaku. Podawać z pokrojonym jajem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.12.2011 20:12
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak