Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 1,5 szklanki
mąka 3 szklanki
śmietana kwaśna 1 szklanka
jabłka 2 kg
proszek do pieczenia 1 paczka
cynamon do smaku
olejek cytrynowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

1. Jajka i cukier ubić na masę. Dodać mąkę i śmietanę i dokładnie wymieszać. Dodać proszek do pieczenia i olejek.

2. Połowę ciasta wlać na blachę i upiec na złoty kolor

3. Na ciasto włożyć potarte na grubej tarce jabłka i posypać cynamonem. Na jabłka wlać drugą połowę ciasta i piec na złoty kolor.

4. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem albo polukrować.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 16.11.2012 08:45
lubie jabłeczniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak