Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło i zeszklić drobno posiekaną cebulę. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z wody. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchew i szpinak dodać do cebuli, przyprawić solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawą maggi w płynie. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić, Do miski wsypać bułkę tartą, wymieszać z mąką, dodać jajka, szczypiorek, utarty żółty ser, przestudzony szpinak. Wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi rękami formować nieduże kuleczki i wrzucać na wrzącą osoloną wodę. Gotować około 15 minut. Wyjmować łyżką cedzakową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    przepis ląduje w ulubionych :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawe kluseczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !