Sposób przygotowania

1. Pomidory umyć i osuszyć, Z każdego odciąć wierzchołek i łyżeczka delikatnie wydrążyć miąższ (brzeg nie powinien być cieńszy niż 0,5-1cm). Wnętrze pomidorów oprószyć solą i pieprzem. Położyć na talerzu wydrążoną częścią do dołu, aby spłyną z nich sok.

2. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i ostudzić. Paprykę oraz ogórki pokroić w kostkę albo zetrzeć na tarce jarzynowej. Tuńczyka odsączyć z zalewy, szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem.

3. Do miski włożyć ryż, pokrojoną paprykę, ogórki, tuńczyka, szczypiorek oraz łyżkę sosu jogurtowo-majonezowego, doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami i wymieszać.

4. Pomidory napełnić przygotowanym farszem. Z wierzchu polać pozostałym sosem.

SMACZNEGO :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !