Sposób przygotowania

Pomidory pokroić na połówki. Kapustę poszatkować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki, cebulę pokroić w krążki razem ze szczypiorem. Szpinak umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Do miski wlać miód, sok z cytryny, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i ciągle ucierając wlewać bardzo powoli oliwę. Pod koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory, kapustę, paprykę, cebulę, szpinak włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    ciekawie brzmi ten dodatek szpinaku :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takiego zestawienia nie jadłam a zapowiada się smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawe zestawienie - trzeba wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !