Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z fasolką szparagową.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
cebula 1 szt
pomidory 4 szt
ziemniaki 1 kg
fasolka szaragowa 20 dag
smalec 3 łyżki
ketchup 3-4 łyżki
mąka 2 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z fasolką szparagową.

Mięso umyć, osuszyć , pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obsmażyć na 2 łyżkach smalcu, przełożyć do rondla. Na pozostałym smalcu zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. Podlać 2 szkl wody i dusić około 1 godziny. Fasolkę umyć, pokroić na kawałki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować. Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Do mięsa dodać pomidory, paprykę fasolkę, ziemniaki, ketchup, paprykę mieloną. Dusić pod przykryciem jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.10.2012 19:40
Pyszny, apetyczny i do syta.
Monika193
Monika193 14.01.2012 11:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak