Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pata twarogowa z tuńczykiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 2 łyżki
tuńczyk 1 puszka
ogórek kiszony 1 szt
papryczka chili 1 szt
natka piertuszki usiekana 2 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
twaróg 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pata twarogowa z tuńczykiem.

Papryczkę bardzo drobno posiekać. Ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser przemleć w maszynce, włożyć do miski, wlać śmietanę i dokładnie utrzeć. Tuńczyka osączyć z zalewy, dodać do sera i rozetrzeć. Następnie dodać startego na tarce ogórka, posiekaną papryczkę, natkę pietruszki, szczypiorek. Przyprawić do smaku pieprzem ziołowym i solą, dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 08.02.2014 00:41
bardzo fajna
IlonaAlbertos 05.01.2014 15:15
Fajne połączenie.
olkaaa 30.08.2013 07:39
bardzo fajna
Motorek 18.06.2012 09:11
Pyszna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak