Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kokosowa z kaszy manny.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl
mleko kokosowe 2/3 szkl
kasza manna 5 łyżek
cukier puder 3 łyżki
masło 20 dag
spirytus 2 łyżki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kokosowa z kaszy manny.

Do rondla wlać mleko zwykłe i mleko kokosowe, zagotować, ciągle mieszając wsypać kaszę mannę, gotować około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić. Masło włożyć do miski, dodać cukier puder i utrzeć na puszystą masę. Gdy masło dokładnie utarte, dodawać po 1 łyżce zimnej kaszki, ciągle ucierając. Pod koniec wlać spirytus, przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Masą przekładać ciasta, dekorować kruche babeczki lub napełniać rurki z ciasta francuskiego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.09.2012 09:34
fajna
irenka 13.03.2012 21:05
super
przejs 30.09.2011 15:03
ciekawy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak