Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować na półmiękko w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, ostudzić. Słoninę wraz z boczkiem pokroić w kostkę i usmażyć na patelni, dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać ugotowaną kaszę, wbić 2 jajka, dodać szczypiorek, przyprawę maggi i wymieszać. Ser twarogowy razem z ugotowanymi ziemniakami przecisnąć przez praskę, połączyć ze śmietaną, dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Połowę kaszy włożyć do naczynia żaroodpornego, na kaszę wyłożyć połowę sera i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temp 180 stopni. Po kwadransie wyjąć z piekarnika, wyłożyć pozostałą kaszę i resztę sera. Wstawić do piekarnika. Zapiekać przez 10 minut w temp 190 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    ciekawe składniki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie dania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !