Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
szynka 4 plasterki
ser żółty 4 plasterki
musztarda 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
jaja 1-2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
mąka tortowa do obtoczenia
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu z kurczaka

1. Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry i przyprawiamy.

2. W misce mieszamy musztardę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odrobinę tymianku.

3. Każdy kotlet smarujemy od wewnętrznej strony przygotowanym sosem, przykrywamy plasterkiem szynki i żółtego sera.

4. Kotlety składamy na pół spinając wykałaczką lub zszywamy nicią, obtaczamy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

5. Smażymy z obu stron na rumiano po czym zmniejszamy ogień i chwilę dusimy pod przykryciem.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 25.11.2012 15:07
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak