Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z mąki ryżowej.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ryżowa 1/2 kg
masło 30 dag
cukier puder 20 dag
wiórki kokosowe 10 dag
aromat migdałowy 1 łyżeczka
śliwki suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z mąki ryżowej.

Na stolnicę wsypać mąkę ryżową, dodać masło i bardzo dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać wiórki kokosowe, cukier puder, wlać aromat migdałowy i dokładnie wyrobić ciasto. Z ciasta formować drobne kulki. Do każdej wcisnąć kawałek suszonej śliwki. Ciasteczka ułożyć na przygotowanej blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.01.2014 16:48
fajne ciasteczka
IlonaAlbertos 14.03.2013 21:34
Fajny pomysł na ciasteczka.
Iwusia 28.02.2012 23:43
pychota
Iwona51
Iwona51 14.01.2012 09:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak