Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło dodać posiekany czosnek i cebulę, zeszklić. Mięso umyć, osuszyć , pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 5 szkl zimnej wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i gotować około 30 minut. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki, dodać do mięsa. Fasolkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, wsypać do zupy. Gotować około 15 minut. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do zupy wraz z cebulą i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Przed podaniem posypać zieleniną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.dobra i pyszna zupa,lubie takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    dobra zupa dawno nie gotowałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !