Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z mięsem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 40-50 dag
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
pomidory 4 szt
fasolka szparagowa 15 dza
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 5 ziaren
masło 1 łyżka
smalec 2-3 łyżki
mąka 1 łyżka
natka piertuszki usiekana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z mięsem.

Na patelni rozgrzać masło dodać posiekany czosnek i cebulę, zeszklić. Mięso umyć, osuszyć , pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 5 szkl zimnej wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i gotować około 30 minut. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki, dodać do mięsa. Fasolkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, wsypać do zupy. Gotować około 15 minut. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do zupy wraz z cebulą i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.05.2013 17:55
dobra zupa dawno nie gotowałam :)
Wacław 15.10.2011 21:12
b.dobra i pyszna zupa,lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak